Barion Pixel
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információk.

GORE-TEX® - A vízálló, szélálló, lélegző membrán

GORE-TEX® - Vízálló, szélálló, lélegző

GORE-TEX® membrán
A GORE-TEX® anyag szívében egy extrém vékony membrán található, ami tartósan vízálló, szélálló és lélegző, így biztosítja a lehető legnagyobb kényelmet extrém időjárási körülmények között is. Az 1978. óta töretlen népszerűségnek örvendő márka három fajta Gore-Tex® anyagot alkalmaz, GORE-TEX® Pro, GORE-TEX® Active, GORE-TEX®, melyet különböző felhasználásra terveztek. Ennek köszönhetően kiválaszthatod az aktivitásodhoz legjobban illeszkedő kategóriát.

Vízálló
A GORE-TEX® membrán négyzetméterenként több, mint 9 milliárd pórust tartalmaz, mely a vízcseppnél húszezerszer kisebb, így nem tud átszivárogni azon, de a belül lecsapódott pára könnyedén távozhat az anyag külső felületére.
Szélálló
A GORE-TEX® membrán meggátolja a szél átjutását, megőrizve a test ideális mikroklímáját mozgás és nyugalmi állapot közben is. Egy négyzetláb (~0,1 m2) membrán felületén egy köbláb (28,3 liter) levegő maximum 1 perc alatt jut át, ezért megfelel a szélállóság nemzetközi kritériumainak.
Lélegző
A GORE-TEX® membránon található pórus 700-szor nagyobb, mint a testről távozó vízgőz molekula, azaz a pára gyorsan és egyszerűen távozik az anyag belső felületéről a külsőre úgy, hogy közben nem ázik át.
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső.hu